PENTRU ALȚII #9: Dragoste desculță

Fotografii de Bogdan Dincă / Text: Vlad Odobescu / Editor foto: Andrei Pungovschi

SHARE

Vezi AICI fotoreportajul publicat în DoR.

De doi ani încoace, Asociația Dragoste Desculță ajută vârstnicii și persoanele vulnerabile din județul Vaslui. Strâng bani din donații și merg în 14 sate din județ, câte șapte în fiecare lună, pentru a distribui alimente, haine, obiecte sanitare și alte bunuri către familiile care trăiesc în sărăcie. Înainte de criza COVID-19, reușeau să termine în două ore toată treaba, pentru că oamenii se strângeau în jurul mașinilor și primeau bunurile direct de-acolo.

Acum, cei patru voluntari care se implică în mod constant trebuie să meargă din poartă în poartă, iar asta a făcut ca timpul de distribuție să crească semnificativ. Și numărul beneficiarilor s-a mărit cu câteva sute, pentru că asociația a preluat liste cu persoane vârstnice sau familii în izolare de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Uneori, polițiștii din sate merg ca voluntari pe teren, ca să ajute cu distribuția.

Dacă dorești să contribui cu o donație, o poți face pe site. Pentru că asociația are nevoie și de alimente, poți lua legătura cu fondatoarea Magda Săvuică, pe pagina de Facebook a organizației.

ABONARE NEWSLETTER