PENTRU ALȚII #7: Taxiul cu cafea

Fotografii de Bogdan Dincă / Text: Vlad Odobescu / Editor foto: Andrei Pungovschi

SHARE

Vezi AICI fotoreportajul publicat în DoR.

Cristian Roman e un șofer de taxi neobișnuit pentru București. A devenit cunoscut acum opt ani, pentru că le oferea clienților săi bomboane. La un moment dat, a început să strângă banii pe care clienții îi lăsau ca bacșiș pentru a cumpăra cărți și jucării pentru copiii internați la Spitalul Marie Curie și, în câțiva ani, a pus pe picioare Asociația Taxiul cu Bomboane.

Denumirea este o metaforă, după cum scrie pe site-ul organizației: „Este despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre gesturi mici care pot schimba viaţa celor din jur. Este o metaforă despre faptele bune pe care le poate face oricine, pentru că în acest taxi poate urca toată lumea!”.

Înainte de criza COVID-19, era ajutat de câteva mii de voluntari care veneau pe rând, săptămână de săptămână, ca să-l ajute să distribuie mâncare, jucării și alte obiecte copiilor din spitale și oamenilor din centrele de zi și să meargă cu copiii în tabere și în alte proiecte ale asociației.

De la începutul crizei, Cristian Roman duce cafea, biscuți și alte alimente către personalul medical din spitalele din București, dar și altor „oameni din linia întâi”, cum le spune el.

Poți susține proiectele Asociației Taxiul cu Bomboane printr-un SMS la 8835 cu textul „ZAMBET” sau prin donații online.

ABONARE NEWSLETTER