FOTOJURNALISM ȘI FOTOGRAFIE DOCUMENTARĂ

DOCUMENTARIA este o comunitate de șase fotojurnaliști români, fondată în decembrie 2016, care își propune să readucă în atenția publicului larg fotojurnalismul și fotografia documentară.

Cu ajutorul donațiilor de la cititori, documentăm vizual România acestor ani.

CONTRIBUIE CU O DONAȚIE:

Donează cu cardul

Vei fi redirecționat către pagina de plată MobilPay, pentru a plăti în siguranță cu cardul. Plata se va face către Asociația Levana, fondatoare a siteului Documentaria.ro.

Datele pentru transfer:
Asociația LEVANA,
CIF 36801310,
cont RO47BACX0000001280156001,
deschis la Unicredit Bank.

RAPORT DE ACTIVITATE 2017

 

Iată ce am reușit să facem în primul an de existență:


Am publicat două cărți: Protest, o istorie ilustrată a mișcărilor de stradă din România ultimilor 10 ani, și Noi suntem Invictus, cartea Ioanei Moldovan despre pregătirea și participarea la Jocurile Invictus a militarilor români răniți în teatrele de luptă.


Împreună cu colaboratorii noștri, am publicat peste 20 de articole, care documentează teme sociale, economice, culturale, cu fotografii din Vaslui, Maramureș, Brașov, Buzău, Argeș, Dolj, Bistrița, Sibiu, București, Mureș, Cluj, Galați, Dâmbovița și alte zone ale României.


Am organizat expoziții de fotografie la București, Cluj Napoca și Berlin.


Am documentat vizual protestele din București și din țară, precum și alte evenimente importante.


Ioana Moldovan a primit premiul special pentru fotojurnalism și premiul publicului, în cadrul Premiilor Superscrieri.Am colaborat cu Reprezentanța Comisiei Europene din România pentru diseminarea recomandărilor de țară făcute României în 2016.


Am publicat un prim episod dintr-o serie de 5 despre frică, cu ajutorul Fondului pentru Democrație.


Pagina de Facebook Documentaria.ro a strâns peste 12.000 de urmăritori.


Share