PRINTRE CEI PUȚINI / IOANA MOLDOVAN

Printre cei puțini” aduce în atenția publicului cum este să trăiești ca minoritar, fie el de natură etnică, religioasă sau sexuală. Este un proiect despre viața de zi cu zi, documentată îndeaporape, a celor care nu se regăsesc în majoritate. O majoritate care de cele mai multe ori, decide pentru ei. 

Ilustrație de Andreea Chirică

Acest proiect devine însă și o ocazie de a-i cunoaște pe cei diferiți de noi, dar totuși atât de asemănători. Pentru că mai departe de apartenența la o anumită rasă, religie, etnie, la un gen sau orientare sexuală, suntem toți oameni cu trăiri, sentimente, aspirații și speranța într-o societate liberă și tolerantă.

Astfel, proiectul va aduce în discuție atât dificultățiile pe care le întâmpină minoritarii, trăsăturile, cultura sau obiceiurile specifice anumitor minorități, dar și similaritățile din viața de zi cu zi a tuturor. Totul pentru o mai bună înțelegere a celorlalți și în speranța acceptării fiecărui individ pentru ce e el, așa cum e el.


EPISODUL 1

Automatul de cafea huruie în timp ce paharul de carton se umple cu lichidul fierbinte, maroniu. Aburul cafelei se amestecă timid cu fumul de țigară, iar Ahmed mai trage o dată dintr-un Marlboro Gold. De sub sprâncenele negre, stufoase, privirea i se pierde pe geam, fixându-se absent pe ceva din curtea spălătoriei auto. Ca de nenumărate ori până acum, gândurile îl poartă departe, la familia rămasă în țara natală, în Siria.

VEZI EPISODUL 1

EPISODUL 2

În 1987 când se năștea Victor, homosexualitatea era pedepsită prin lege, oamenii riscând ani de pușcărie pentru orientarea lor sexuală. “Am ignorat legislația și m-am născut gay”.

VEZI EPISODUL 2

EPISODUL 3

Albert este de etnie maghiară și s-a născut în 1981 într-unul din orașele României ce-și poartă numele în două limbi, Miercurea Ciuc/Csíkszereda.

VEZI EPISODUL 3

SUSȚINE ACEST SERIAL

DOCUMENTARIA este o comunitate de șase fotojurnaliști independenți, uniți de dorința de a documenta vizual, pe termen lung, subiecte importante care sunt ignorate sau tratate superficial de media tradițională.

Ne susținem munca din fonduri proprii și din donațiile cititorilor, așa că avem nevoie de contribuția ta pentru a putea continua să publicăm serialele de fotografie DOCUMENTARIA.

Donațiile se pot face:

Prin transfer bancar (te rugăm să menționezi “printre cei puțini” în descrierea transferului):

Asociația LEVANA
București
CIF 36801310
cont RO47BACX0000001280156001
deschis la Unicredit Bank

Cu cardul, în siguranță, online, cu ajutorul platformei Netopia MobilPay:

DONEAZĂ CU CARDUL

Prin PayPal:

Abonează-te la newsletterul DOCUMENTARIA

Share