PENTRU ALȚII #4: Carusel

Fotografii de Bogdan Dincă / Text: Vlad Odobescu / Editor foto: Andrei Pungovschi

SHARE

Vezi AICI fotoreportajul publicat în DoR.

 

Asociația Carusel este singurul ONG care, după declanșarea crizei COVID-19, mai merge pe străzi pentru a oferi sprijin oamenilor afectați de sărăcie, persoanelor fără adăpost, consumatorilor de droguri și lucrătoarelor sexuale din București. În mod normal, asociația lucrează cu opt angajați permanenți și în jur de 100 de voluntari și este activă din 2011. În această perioadă însă, pentru a reduce riscurile, echipele mobile sunt formate din șase oameni care merg pe teren prin rotație.

Pe lângă materialele pe care le distribuie în mod obișnuit (ceai, saci de dormit, izoprene, pilote, ciorapi, mănuși, căciuli, medicamente, consumabile medicale, seringi, prezervative, teste de sarcină), echipele Carusel oferă pachete cu mâncare și dezinfectanți, discută cu oamenii despre importanța igienei și îi îndrumă în completarea declarațiilor pe proprie răspundere. Când este necesar, orientează oamenii către adăposturi sau îi transportă acolo.

„Pentru noi, ce facem este o expresie de solidaritate. Ăsta este și motto-ul nostru: «Credem în solidaritate»“, spune Marian Ursan, directorul executiv al asociației.

ABONARE NEWSLETTER