PENTRU ALȚII #5: Animal Society

Fotografii de Bogdan Dincă / Text: Vlad Odobescu / Editor foto: Andrei Pungovschi

SHARE

Vezi AICI fotoreportajul publicat în DoR.

 

Când a început criza COVID-19, Anca Tomescu și colegii săi din asociația Animal Society se aflau la Galați, pentru un proiect de sterilizare. Cunoscută până în 2018 ca Vier Pfoten România, organizația luptă de 20 de ani pentru binele animalelor. Anca e medic veterinar și coordonatoarea echipei. Au trebuit să regândească prioritățile, așa că s-au întors în București, pentru că și-au dat seama că din ce în ce mai multe animale vor pierde sursa zilnică de hrană, pentru că oamenii care le aduceau câte ceva n-o să iasă special pentru asta.

Zilele acestea, Anca și colegii ei merg în preajma fabricilor închise și pe câmpurile de la marginea Bucureștiului pentru a hrăni câinii fără stăpân de care nu se mai îngrijește nimeni. Din donațiile primite, Animal Society a reușit să cumpere trei tone de hrană pentru sutele de câini: două tone au ajuns la Galați, la Help Lăbuș, o organizație parteneră, iar ce a rămas împarte zilnic câinilor de pe lângă București. Dincolo de Animal Society colaborează de 20 de ani cu Adăpostul Speranța din Popești-Leordeni, unde în prezent sunt 550 de câini.

Pe lângă proiecte de sterilizare, Animal Society face terapie cu vârstnici și cu copii cu nevoi speciale cu ajutorul câinilor salvați de pe străzi. Fundația are propriul centru pentru terapie, unde pacienții beneficiază gratuit de interacțiunea cu animalele.

Animal Society își propune să mai strângă încă șapte tone de mâncare pentru perioada următoare. Poți dona pe site-ul asociației sau pe pagina de Facebook.

ABONARE NEWSLETTER