PENTRU ALȚII #8: Vivid

Fotografii de Bogdan Dincă / Text: Vlad Odobescu / Editor foto: Andrei Pungovschi

SHARE

Vezi AICI fotoreportajul publicat în DoR.

Curând după ce România a fost cuprinsă de valul de îmbolnăviri cu COVID-19, câțiva antreprenori din Piatra Neamț au pus bazele unei inițiative comunitare. Vivid Neamț își propune să sprijine cadrele medicale și personalul de intervenție în această luptă, prin cumpărarea de echipamente și aparatură.

Până luni, 6 aprilie, au strâns din donații individuale și de la companii suma de 217.205 euro, cu care au achiziționat kituri de testare, termometre, tensiometre, măști și ochelari de protecție, mănuși, combinezoane, dezinfectanți sau lenjerii pentru paturile de spital. „Ne-am setat ca prim obiectiv strângerea sumei de 100.000 de euro. L-am atins într-o săptămână. Apoi ne-am mai propus 100.000 de euro. L-am atins în șase zile. Acum, în mai puțin de o lună de la lansare, ne punem serios problema ce să facem mai departe”, spune Smaranda Băluț, voluntar Vivid Neamț.

Conform statisticii oficiale publicate pe 6 aprilie, Neamțul este al treilea județ ca număr de cazuri. Smaranda Băluț spune că, datorită efortului comunității, județul a reușit să evite „un scenariu sumbru, acela de a deveni Suceava 2”.

Comunitatea a primit în ultimele săptămâni numeroase mesaje din partea oamenilor care doreau să ajute în orice fel. „Dacă mai aveți nevoie de două mâini și o mașină pentru transporturi, vă stau la dispoziție!”, le-a scris cineva. „Avem o firmă care produce ambalaje din carton.Vă rog să îmi spuneți dacă aveți nevoie de cutii din carton, să vă trimitem!”, a scris altcineva.

Detalii despre bunurile cumpărate și impactul comunității găsiți aici.

ABONARE NEWSLETTER