PENTRU ALȚII #3: Scut pentru spitale

Fotografii de Bogdan Dincă / Text: Vlad Odobescu / Editor foto: Andrei Pungovschi

SHARE

Vezi AICI fotoreportajul publicat în DoR.

 

Criza COVID-19 schimbă ordinea priorităților în sistemul medical românesc, iar asociațiile Dăruiește Viață și Zi de Bine încearcă să dea o mână de ajutor în noul context.

Începând cu 11 martie 2020, toate fondurile pe care le strânge Dăruiește Viață merg către susținerea eforturilor de a lupta cu pandemia. Asociația cumpără echipamente de protecție și aparatură medicală pe care le donează apoi spitalelor din țară care le solicită ajutorul. Situația la zi a achizițiilor poate fi consultată aici. Donațiile pentru achizițiile de echipamente se fac online, cu cardul sau prin PayPal pe site-ul asociației sau prin SMS la numărul 8826 cu mesajul IMPREUNA.

Din banii strânși din donațiile a 25.000 de oameni, Asociația Zi de Bine, fondată de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia în urmă cu o lună, a trimis până acum spre spitalele din România nouă containere care sunt transformate în camere de primiri urgențe, 10.000 de perechi de mănuși, 500 de viziere, aproape 25.000 litri de dezinfectant, măști, combinezoane, 500 de teste diagnostic și alte echipamente. Donațiile către asociație se pot face pe site, pe Facebook sau prin SMS la 8862 cu mesajul SUS.

ABONARE NEWSLETTER