CAMPIONI NAȚIONALI / GEORGE POPESCU și RĂZVAN LUȚAC

Dacă în anul 2000 am reușit să avem un podium olimpic 100% românesc, la gimastică, în 2014 principala știre de la olimpiada de iarnă a fost despre cei 2 sportivi români ce concurau la proba de sanie retrași de către organizatori deoarece își puneau viața în pericol. Iar ultima olimpiadă de vară, cea de la Rio din 2014, a însemnat pentru România cea mai slabă participare după cea din 1952.

Proiectul fotografic “Campioni nationali” urmărește să documenteze situații ale sportulului românesc de performanță ce țin de domeniul absurdului într-o țară din top 20 mondial la numărul de medalii olimpice câștigate.


EPISODUL 2

140 de tineri care practică săriturile în apă se antrenează numai pe saltele după ce singurul bazin destinat sportului olimpic a fost închis. Românul cu cel mai bun rezultat din istorie s-a lăsat și sare pe vase de croazieră în Caraibe.

VEZI EPISODUL 2

EPISODUL 1

“În ultimii 20 de ani, în hala unde ținem bărcile s-a făcut un singur lucru: s-a dat cu vopsea verde «la linie» pe perete. Copiii buni merg la lot, la Bascov, în Argeș”

Sorin Prodan, antrenor LT Dăbuleni

VEZI EPISODUL 1

SUSȚINE ACEST SERIAL

DOCUMENTARIA este o comunitate de șase fotojurnaliști independenți, uniți de dorința de a documenta vizual, pe termen lung, subiecte importante care sunt ignorate sau tratate superficial de media tradițională.

Ne susținem munca din fonduri proprii și din donațiile cititorilor, așa că avem nevoie de contribuția ta pentru a putea continua să publicăm serialele de fotografie DOCUMENTARIA.

Donațiile se pot face:

Prin transfer bancar (te rugăm să menționezi “campioni” în descrierea transferului):

Asociația LEVANA
București
CIF 36801310
cont RO47BACX0000001280156001
deschis la Unicredit Bank

Cu cardul, în siguranță, online, cu ajutorul platformei Netopia MobilPay:

DONEAZĂ 50 DE LEIDONEAZĂ 100 DE LEIDONEAZĂ 500 DE LEI

Prin PayPal:

Abonează-te la newsletterul DOCUMENTARIA

Share