Sorana Stănescu este reporter Decât o Revistă și, până de curând, jurnalist senior TVR. S-a specializat în jurnalism de televiziune la Londra, este câștigătoarea a două premii internaționale de jurnalism de investigație și e interesată în principal de domeniile educație și protecție socială. În ultimul an a coordonat rubrica EduDoR la Decât o Revistă.

Ioana Cîrlig (n. 1987) este fotograf independent. A studiat imagine de film și a lucrat câțiva ani ca fotojurnalist în București. Din 2012 lucrează la proiecte documentare pe termen lung: Post-Industrial Stories, Young Mothers, Zâne. În 2015 a publicat împreună cu Marin Raica albumul de fotografie Post-Industrial Stories.

Fotografiile ei au fost expuse în galerii din Londra, Veneția, Amsterdam, Kuala Lumpur, New York, Vancouver, Seoul etc. În 2014 a câștigat locul 2 la Lensculture Exposure Awards.

Marin Raica (n.1977) a lucrat ca fotojurnalist timp de 10 ani și din 2012 a început să lucreze la proiecte personale. A dezvoltat proiectul Post-Industrial Stories împreună cu Ioana Cîrlig. Ca modalitate de lucru au ales să locuiască în câteva zone intens industrializate în perioada comunistă și să observe efectele dezindustrializării și schimbările care s-au produs în comunitățile de pe lângă centrele industriale. A expus fotografii în București, Cluj-Napoca, Brașov, Veneția, Haga, Istanbul, Amsterdam.

Victor Cozmei este reporter HotNews.ro de nouă ani și urmărește, printre altele, subiectele de infrastructură din țară și din Capitală. Scrie și pe administrație sau apărare și lucrează de multe ori la conținut multimedia pentru site cum ar fi hărțile interactive. A căștigat premiul Tânărul Jurnalist al Anului în 2014, s-a specializat în tehnici de interviu și documentare într-un curs Reuters, a obținut certificări GIS pentru hărți interactive și a participat la mai multe traininguri și schimburi de experiențe internaționale. 

Adrian Câtu este fotograf documentar, colaborator permanent National Geographic și doctorand in antropologie la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. A absolvit cândva Facultatea de Electronică, s-a specializat în proiectarea microprocesoarelor și a lucrat mulți ani în industria de software pentru companii din Silicon Valley. În perioada 2012-2014, un master de antropologie la SNSPA i-a schimbat viața și l-a determinat să lase în urmă cariera sa în software pentru a redescoperi la pas lumea prin intermediul fotografiei și scrisului. Pentru Adrian, lumea nu este niciodată separabilă în alb și negru, în “bine” sau “rău”, în “noi” și “ceilalți” – și orice încercare de a o clasifica astfel este o simplificare arbitrară, cu consecințe adeseori dureroase. Scufundându-se total în subiectele sale, trăind înainte de a fotografia, Adrian este autorul unor povești de o remarcabilă profunzime și subtilitate, publicate în ediții românești și internaționale din National Geographic, National Geographic Traveler, precum și în Decât O Revistă sau Global Post. A avut patru expoziții individuale, la Palatul Parlamentului și Librăria Cărturești, iar fotografiile sale pot fi văzute pe site-ul personal http://adriancatu.com/.

Vintilă Mihăilescu a absolvit Facultatea de Psihologia a Universităţii din Bucureşti în 1974, de unde a obţinut şi titlul de doctor în 1993. Din 1979 a lucrat la Centrul de Cercetări Antropologice, unde a început specializarea în antropologie. După 1990 a intrat în învăţămîntul universitar, fiind în prezent profesor la SNSPA. A fost profesor invitat la universităţile EHESS, Lyon II, Montpellier, Aix-en-Provance, Bordeaux II (Franţa), UQAM (Canada), ULB (Belgia), Neuchâtel (Elveţia), Pecs, Colegium Budapest (Ungaria), Humboldt (Berlin), New Bulgarian University (Bulgaria). Intre 2005 şi 2010 a fost Director General al Muzeului Ţăranului Român iar din 1997 este colaborator permanent al revistei Dilema Veche. Este autorul a zece cărţi de autor şi a peste o sută de studii şi articole în publicaţii de specialitate din ţară şi din străinătate și a editat volume de specialitate în Belgia, Franţa, Canada şi Germania, o selecţie din articolele sale din Dilema Veche fiind publicată şi în Serbia. De asemenea, a coordonat zece proiecte naţionale şi internaţionale și a oferit consiliere pentru diverse corporații și bănci din România. În 2005 a fost decorat de preşedintele ţării cu Ordinul Meritul Cultural în rang de Mare ofiţer.

Ioana Moldovan este jurnalist și fotograf documentarist freelance din București, România.

Reportajele ei au fost publicate de The New York Times, Al Jazeera English, Huffington Post, LensCulture, Radio France Internationale și Vice printre alții. A lucrat de asemenea la proiecte multimedia finanțate de Comisia Europeană și Fundația Friedrich Ebert.

În 2016, a participat la prestigiosul Eddie Adams Workshop, unde a primit și premiul The Bill Eppridge Memorial Award pentru excelență si adevăr în fotojurnalism. Ambasada Statelor Unite la București i-a acordat premiul “Women of courage” pentru activate remarcabilă în evidențierea adevărului prin fotojurnalism.

Ioana Moldovan s-a numărat printre cei 10 fotografi est-europeni selectați să participe la Masterclassul de fotografie documentară al agenției foto olandeze NOOR.

Mircea Reștea lucrează de 16 ani ca fotojurnalist. A lucrat la publicații precum Cotidianul și România Liberă, iar în 2013 a devenit freelancer și colaborator la Decât o Revistă.

Alexandra Dincă este fotograf freelance. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și este doctorand în Antropologie la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. A fost selectată să ia parte la Noor Masterclass in Documentary Photography (organizat de agenția VII) și la Editing for the narrative impact workshop (al World Press Photo). 

A fotografiat pentru mai multe ONG-uri, printre care UNICEF, Ovidiu Ro, MAME, Deep Griha (India). Fotografiile sale au fost expuse in Parlamentul European, Biblioteca Națională a României și Muzeul Țăranului Român. Proiectele personale sunt disponibile pe alexandradinca.com

Dan Popa este blogger și jurnalist de business, specializat pe finanțe si bănci, având o experiență de 20 de ani în presă.

Andrei Pungovschi este fotojurnalist colaborator la Decât O Revistă și Agence France-Presse. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a studiat fotojurnalism în Statele Unite, unde a învățat să spună povești în imagini. Lucrează în presă din 2005, în principal pentru agenții de știri și reviste.

Andreea Retinschi este fotograf independent, specializat pe portretistică. A absolvit cursurile facultății Guelph-Humber din Toronto, cu licența în Studii de Comunicare și Diplomă in Fotografie Creativă. Fotografiile sale au fost prezentate în expoziții în București, Sibiu, Timișoara, Cluj, Alba-Iulia, Negrești. A ținut workshopuri de fotografie pentru Canon, F64, AirFrance, StudentFest, PhotoRomania Festival.

Valeriu Nicolae este activist pentru drepturile omului, producător de film, autor, cunoscut pentru activitățile pe care le desfășoară cu copiii din cartierul Ferentari. A activat, de-a lungul timpului, în Guvernul României, ca și consilier al Primului Ministru și apoi ca secretar de stat în Ministerul Muncii, precum și în organizații precum World Vision, Națiunile Unite sau Open Society Institute. A fondat Policy Center for Roma and Minorities iar în prezent este Reprezentant Special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru chestiuni legate de romi. Publică săptămânal în Dilema Veche și Internazionale.

George Popescu este fotojurnalist independent, membru al agențiilor de presă N-OST si est&ost, organizații media focusate pe Europa de Est și spațiul ex sovietic.

A fost publicat în reviste din România ca Esquire, DOR, Vice, în cadrul proiectului de jurnalism independent “Casa Jurnalistului” și în publicații străine ca Der Spiegel, L’Express, CNN online, Frankfurter Allgemeine Zeitung, NZZ. A colaborat ca videographer/cameraman cu Televiziunea Publică Germană (ARD), ARTE TV, Vice UK, World Animal Protection, Crucea Albastră.

În 2015 a câștigat Lensculture Storytelling Award la categoria Single.

Vlad Odobescu este reporter al platformei culturale Scena9.ro, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI), al Associated Reporters Abroad (Berlin) și colaborator al Casei Jurnalistului. Articolele sale au fost publicate în USA Today, Washington Times, Global Post, Decât o Revistă sau Dilema Veche. În iulie 2016 a absolvit Masterul de Antropologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

A câștigat mai multe burse și premii, între care Hubert H. Humphrey Fellowship în Phoenix, Statele Unite (2014-2015), Milena Jesenska Fellowship în Viena, Austria (2015), premiul pentru Reportaj al Clubului Român de Presă în 2011 și una dintre categoriile concursului “Reporter European” (2012).

Cătalina Miciu (n. 1983) este comunicator în domeniul bancar. De mai bine de zece ani merge frecvent la teatru. Din toamna lui 2016 scrie săptămânal despre spectacole pe scena9.ro. Are articole publicate în DoR, Dilema Veche, pe sub25.ro și liternet.ro. Îi puteți citi recomandările de carte pe blogul Cărturești.

Bogdan Dincă este fotograf, inițiator și coordonator al acestui proiect.