ASOCIAȚIA PENTRU RELAȚII COMUNITARE

Campania ARC documentează impactul donațiilor făcute de indivizi sau companii prin fundațiile comunitare din România.

Fundațiile comunitare sunt organizații care aduc împreună oamenii care au resurse și oamenii care au nevoie de ajutor, contribuind la bunăstarea comunităților în care există.


ARTIȘTII DIN SUFRAGERIE / ANDREI PUNGOVSCHI și VLAD ODOBESCU

Acum nouă ani, Jean-Lorin Sterian – performer, scriitor și regizor – a chemat la el acasă niște artiști de la Centrul Național al Dansului și niște oameni care să-i vadă. Celor de față le-a cam plăcut, așa că au repetat experiența. „Și am tot repetat-o pentru foarte mult timp”, spune acum Sterian.

CITEȘTE MATERIALUL

URMĂTOAREA MEDALIE / GEORGE POPESCU și VLAD ODOBESCU

De când s-a înființat, în mai 2012, Asociația Eu pot! își propune să ajute la recuperarea persoanelor cu dizabilități, la îmbunătățirea vieții participanților și la incluziunea socială a copiilor cu nevoi speciale. În prezent, în jur de 20 de copii vin săptămânal împreună cu părinții și au parte de cursuri gratuite.

CITEȘTE MATERIALUL

NICI SĂ NU VĂ GÂNDIȚI LA AUTISM! / MIRCEA REȘTEA și VLAD ODOBESCU

Cosmin a fost bebelușul perfect. Până la opt luni mânca, era vesel, nu răcea. Apoi au început să se adune semnele. Nu arăta cu degetul spre avioane sau gărgărițe, cum fac copiii mici atunci când vor să împărtășească bucuria unei descoperiri.

CITEȘTE MATERIALUL

FULARUL DE LA BUNICA / ADRIAN CÂTU și VLAD ODOBESCU

Anul trecut, România avea aproape 3 milioane și jumătate de cetățeni cu vârste de peste 65 de ani, după cum arată datele Institutului Național de Statistică. Dintre aceștia, peste 20% aveau nevoie de îngrijire la domiciliu, însă doar 0,23% beneficiau de asemenea servicii, potrivit unor date publicate acum doi ani la Conferinţa Naţională a Furnizorilor de Îngrijiri la Domiciliu.

CITEȘTE MATERIALUL

Abonează-te la newsletterul DOCUMENTARIA

Share