SCURTĂ ISTORIE VIZUALĂ A PROTESTELOR
DIN ROMÂNIA ULTIMILOR 10 ANI

ȘI O PERSPECTIVĂ SOCIOLOGICĂ

Protestele nu sunt doar despre acele evenimente în sine, ci despre construirea unei conștiințe publice a societății noastre.

Îți propunem să publicăm împreună o carte cu unele din cele mai bune fotografii din ultimii 10 ani de protest în România. O arhivă cu valoare documentară, prin care să pornim dezbateri cetățenești despre cum rămânem implicați civic pe termen lung.

PRECOMANDĂ CARTEA

PRECOMANDĂ ONLINE

Vei fi redirecționat către pagina de plată MobilPay, pentru a plăti în siguranță cu cardul. Îți vom trimite un email de confirmare a comenzii, în maxim 24 de ore de la procesarea acesteia.

PLĂTEȘTE CU CARDUL - 90 de lei

PRECOMANDĂ PRIN TRANSFER BANCAR

Datele pentru transfer: Asociația LEVANA, CIF 36801310, cont RO47BACX0000001280156001, deschis la Unicredit Bank.

Nu uita să ne lași și datele de contact (în descrierea transferului sau prin email, la adresa contact@documentaria.ro), pentru a-ți trimite cartea.

VREI SĂ COMANZI MAI TÂRZIU?

Lasă-ne adresa ta de email și îți vom trimite săptămânal mesaje despre evoluția cărții.

Perioada de precomenzi se desfășoară între 3 aprilie și 15 mai. Avem nevoie de 1.000 de cumpărători pentru a publica albumul.

Costul de 90 de lei acoperă producția albumului (design, tipar), livrarea, taxele și drepturile de autor pentru conținutul albumului.
Vom publica periodic un raport de venituri și cheltuieli.

IMPLICĂ-TE MAI MULT
Susține o expoziție itinerantă, printr-o caravană în 10 orașe din țară, made by Funky Citizens. Vom proiecta fotografii de la protest și vom discuta despre cum ne putem implica civic, la nivel local

PRECOMANDĂ CARTEA ȘI SUSȚINE CARAVANA CIVICĂ - 250 RON

SUSȚINE DOCUMENTARIA
Privim și documentăm România de azi. Fii mogul de presă și finanțează-ne viitoarele materiale. Primești un email cu subiecte la care vrem să lucrăm și tu decizi pe care îl susții prin donația ta.

PRECOMANDĂ CARTEA ȘI SUSȚINE PROIECTELE DOCUMENTARIA - 500 RON

ÎNȚELEGEM MAI BINE

ne uităm la imaginea de ansamblu: cum a evoluat protestul ca formă de exprimare civică în ultimii 10 ani, de la mitinguri sindicale la forme de rezistență spontane

LĂSĂM O MĂRTURIE

arhivăm vizual protestele pentru generațiile următoare, prin ochii fotografilor profesioniști, ale căror imagini au făcut înconjurul lumii

PORNIM UN DIALOG

ducem o expoziție cu fotografiile din carte într-o caravană civică în orașele din România

CUM ARATĂ ALBUMUL?
(work in progress)

Albumul va avea dimensiunile 23×32 cm, va fi produs în condiții premium și va avea 208 pagini.

DE CE AVEM NEVOIE DE AJUTORUL TĂU?

DE CE E NEVOIE DE  90.000 de lei?

Pentru design, pregătirea tiparului, producția și distribuția a 1.000 de exemplare ale albumului, plus încă 1.000 de exemplare care vor fi distribuite gratuit, avem nevoie de 75.000 de lei . Restul de 15.000 de lei reprezintă costuri legate de conținut (fotografii, texte, infografice, video), taxe și costuri de comunicare.

CINE FACE ALBUMUL?

FUNKY CITIZENS
educație civică

COSMIN POJORANU
comunicare

DANI SANDU
sociolog

RADU MANELICI
ARTEMISA PASCU

design de carte

VLAD ODOBESCU
documentare

QUICKDATA
infografice

CORINA MURAFA
inițiator

 

DOCUMENTARIA.RO – comunitate de fotojurnaliști români, fondată de Adrian Câtu, Andrei Pungovschi, Bogdan Dincă, George Popescu și Ioana Moldovan.

Prin contribuțiile fotografilor: Adrian Câtu, Adriana Neagoe, Alex Coman, Alexandra Dincă, Alexandru Mitu, Anca Cernoschi, Andreea Alexandru, Andreea Retinschi, Andrei Pungovschi, Bogdan Buda, Bogdan Dincă, Cătălin Georgescu, Ciprian Hord, Ciprian Muntele, Cosmin Bumbuț, Cosmin Cimil, Cosmin Sabou, Cristian Bîscă, Cristi Breban, Daniel Mihăilescu, Daniel Miroțoi, Eugen Chiriță, George Popescu, Ioana Moldovan, Liviu Florin Albei, Mircea Reștea, Octav Ganea, Orsolya Balint, Ovidiu Dumitru Matiu, Tudor Vintiloiu, Vadim Ghirda

proiect derulat de Asociația Levana, înregistrată cu numărul 113/2016, CIF 36801310

cont deschis la Unicredit Bank: RO47BACX0000001280156001

scrie-ne la contact@documentaria.ro