Susține apariția albumului de fotografie documentară PROTEST. Scurtă istorie vizuală a mișcărilor de stradă din România ultimilor 10 ani.

NUNTA STRĂINULUI

fotografii de George Popescu
text de Răzvan Alistar
 
Noi stăm la masa străinilor: eu şi fotograful, cu buletin din Bucureşti, câţiva unguri, un american întreprinzător cu sânge de sicilian, născut şi crescut în Bronx, si câţiva australieni. Celelalte mese sunt aşa: de partea dreaptă, cum intri, e masa femeilor. De partea stângă, masa bărbaţilor. Între ele, perpendicular, în faţa unei scene cu draperii purpurii, masa mirilor. Izolat, în colţul opus mesei străinilor, masa baştanilor. La mijloc, dansul.
Suntem toţi la nunta lui Csobi şi a Petyei, doi tineri de 14 ani care s-au cunoscut pe Facebook, într-un sat aflat la câţiva kilometri de Târgu Mureş.
[citește mai departe…]
STARE DE ACTOR
fotografii de IOANA MOLDOVAN
GHID DE UTILIZARE A BOBOTEZEI
fotografii de GEORGE POPESCU
CINE NU ARE BĂTRÂNI, SĂ-ȘI CUMPERE?
fotografii de IOANA MOLDOVAN
CONTRA CRONOMETRU
fotografii: DOCUMENTARIA

RECOMANDĂRILE COMISIEI EUROPENE PENTRU ROMÂNIA 2016

o serie de zece materiale care documentează recomandările făcute României în 2016 de către Comisia Europeană, în cadrul Semestrului European

ABANDONAȚI, ABANDONEAZĂ

fotografii de George Popescu
text de Sorana Stănescu
infografic de Cristina Cazacu
Pentru mii de copii însă, școala rămâne un vis îndepărtat – abandonați de societate sau de familie – abandonează la rândul lor. Pentru că nu au cu ce ajunge la cursuri. Pentru că trebuie să poarte cu rândul singura pereche de încălțări pe care o împart cu frații. Pentru că părinții îi trimit la muncă, la câmp sau la pădure sau pentru că îi țin acasă să aibă grijă de frații mai mici.
[citește mai departe…]
material realizat cu sprijinul
Reprezentanței Comisiei Europene în România
not in education, employment or training
fotografii de MIRCEA REȘTEA
AGRICULTURA DE SUBZISTENȚĂ
fotografii de IOANA CÎRLIG/MARIN RAICA
REFORMA ANAF
fotografii de ANDREI PUNGOVSCHI
BUCUREȘTI – LUCRĂRI FINALIZATE DE INFRASTRUCTURĂ
fotografii de ADRIAN CÂTU
SĂNĂTATEA ÎN ROMÂNIA
fotografii de IOANA MOLDOVAN

Abonează-te la newsletterul DOCUMENTARIA

INTERVIURI

CIPRIAN HORD

interviu de Ioana Bîrdu
Ciprian fotografiază de la 29 de ani și pentru că doar târziu a descoperit că vrea să facă fotografie documentară spune că acum trebuie să muncească mult ca să recupereze. Pentru el fotografia documentară presupune surprinderea realității prin intermediul unor imagini simple, directe și puternice, care să reușească să transmită cât mai mult din adevărul unei situații sau al unei povești. Iar pentru a ajunge la esență este nevoie de timp, de aceea multe proiecte de fotografie documentară se derulează chiar și pe durata a câțiva ani.
[citește mai departe…]

MIRCEA REȘTEA

interviu de Ioana Bîrdu
Nu-mi dau seama dacă cei 17 ani de când fac fotografie de presă sunt mulți sau puțini. Mi se pare important că-mi place ceea ce fac și că încerc să învăț în continuare de la alții și, mai ales, din propriile și deloc puținele eșecuri. Un lucru pe care l-am învățat e că uneori pur și simplu e bine să renunți – la publicarea unei fotografii, chiar dacă-ți place foarte mult, la un subiect sau chiar la un proiect. În ultimul timp încerc să lucrez doar la acele subiecte/proiecte în care accesul este cât mai aproape de cel pe care mi-l doresc.
[citește mai departe…]

ARHIVA

LA ȘCOALA PROFESIONALĂ
fotografii de BOGDAN DINCĂ
ȘCOLI INCLUZIVE (I)
fotografii de ALEXANDRA DINCĂ
LACRIMA ȘI BUZDUGAN
fotografii de ADRIAN CÂTU
DĂRUIEȘTE VIAȚĂ
fotografii de ALEXANDRA SANDU

Comunitate de fotojurnaliști români, fondată de Adrian Câtu, Ioana Moldovan, Andrei Pungovschi, George Popescu și Bogdan Dincă.

CONTRA CRONOMETRU

fotografii de Adrian Câtu, Ioana Moldovan, Andrei Pungovschi, Andreea Retinschi,  George Popescu, Mircea Reștea, Ciprian Hord, Ciprian Muntele, Alexandra Dincă, Bogdan Dincă
text de Vlad Odobescu, infografic de Quickdata

5 februarie 2017

ARHIVA

MIRCEA REȘTEA

interviu de Ioana Bîrdu

3 martie 2017

DĂRUIEȘTE VIAȚĂ

text de Oana Gheorghiu (co-fondator Dăruiește Viață), fotografii de Alexandra Sandu, infografic de Vlad Odobescu

24 februarie 2017

Documentaria este un demers de poziționare a fotojurnalismului și a fotografiei documentare în mediul online românesc. Ne propunem să construim, în timp, o arhivă vizuală cu valoare documentară.

Susține apariția albumului de fotografie documentară PROTEST. Scurtă istorie vizuală a mișcărilor de stradă din România ultimilor 10 ani.

Share